www.jespernørgaard.dk

Jesper Nørgaard f. 1974

Indehaver af Galleri Nørgaard og Forlaget Dunø - kunstner/forfatter/underviser

jesper 

 

JESPER NØRGAARD tager sit udgangspunkt i fortællingen og fantasien, og sætter interaktionen under lup i sine malerier. Både interaktionen mellem samfund og individ, men ligeledes interaktionen mellem mennesker og kulturer. Værkerne viser os et forvrænget, til tider abstrakt naivistisk spejlbillede af virkeligheden, som han ser den. Og hvilken verden?

 

 Jesper Noergaard 006

 

- Jeg synes vores verden rummer en lang række fantastiske forbindelser. Både humoristisk, historisk og nutidigt vælter vi rundt i et psykisk spændingsfelt af energi, mennesker indbyrdes og arterne imellem. Ligeledes er vores verden en lang række af paradokser. Og her kommer maleriet ind og kan være mit medie til at undersøge grænselandet. Der, hvor de skrevne ord stopper, begynder mine malerier.

 

Jesper Noergaard 009   Jesper Noergaard 007   Jesper Noergaard 008

 

JESPER NØRGAARDS paintings are rooted in the gap between reality and fantasy. In some way, he´s´trying to define the cracks between human and modern society, the interaction between people, cultures and history. His works shows us the world in a somehow disturbed and naive review mirror. A world painted with loving concern and a heart of colors. - I belive that the world we are living in contains a great variety of outstanding relations. People multually and among the species we jump around in a psychological field of tension.We create, we polute, we destroy, we regret and we do it allover. The world as we know it contains a number of paradoxes. In my works I seek the borders. Where the words cant be written, my paintings takes their beginning...

 

De forskellige udtryk

Jesper Nørgaard bevæger sig både indenfor det abstrakte, figurative og ekspressive maleri - ofte tager han temaer op og behandler i sin kunst.

Rockfaces, Green Dog Recolution, Naughty Forty, Astrakticum...m.m.

 

- Maleriets muligheder er lige nu nærmest uendelige. Jo flere værker, der bliver færdige jo flere ideer begynder at piple frem. Der kan hele tiden gøres nye opdagelser. Nye kompositioner opstår, nye farvesammensætninger og tilgange til materialerne ændres og bliver en ny jagt hver gang.

 

Jeg arbejder med forskellige tilgange til maleriet. Oftest med musikken som inspiration, men også med humoren, tilfældet, farverne og de naivistiske udtryk, som forsøger at sige et eller andet om tiden vi lever i. Kompleksiteten og den konstante strøm af informationer gør, at jeg oftest selv erfarer, hvad jeg har lavet lang tid efter at værket er færdigt. Den mentale efterbehandling kan åbenbart tage mere tid end det nu værket bliver skabt

 

ROCKFACES

Jesper Noergaard 003

De store ansigter måler omkring to meter i højden. Det første af dem kom til verden efter nogle ugers neddykning i nogle gamle grunge plader jeg havde stående på reolen. Selvom de stadig føltes nyindkøbte og sprøde i lyden, havde de alle tyve år på bagen. Gennem utallige lytninger i ungdommen, var de på en eller anden måde blevet til en del af min musikalske underbevidsthed. Lidt senere dukkede Bowie op og historierne og udtrykkene i ansigter tog form. Lige dernede mellem lyrikken og tonerne, dukker ansigterne altid op...

 

Naughty Forty

Jesper Noergaard 005

Siden jeg så Emil fra Lønneberg første gang som ganske lille, kunne jeg uden forbehold se det hyggelige i at sidde i sit eget lille værksted og skabe små figurer. Jeg har aldrig været den store snitttemester, men mere leget med farverne i stedet. Når jeg arbejder figurativt, er jeg tilbage i barndommens fascination af formerne og udtrykkene. Det er her elefanten kan få otte ben og seks snabler og koens yver vokser sig større end koen og lige nu er det kvindekroppen, der er projektet - Naughty forty er vej ud i verden og vil sprede glæde med deres store appetit på livet... Jeg tænker dem som en hyldest til kvinden, hendes mange finurlige former og farver, hendes utallige udgaver, humører og natur og ikke mindst hendes unikke skønhed, som trodser en verden af plastic...

 

Green Dog Revolution

Jesper Noergaard 002

Mit kunstprojekt "Green Dog Revolution". Hunden alias menneskets bedste ven prøver gennem billederne at fortælle os noget om os selv. Måske spejlet af tidens strøninger eller de tanker, der suser gennem vores hoveder i en fortravlet hverdag. Et blik, en positur eller et lille gø får os til at mindes at vi stadig er mennesker med alt hvad et indebærer..

Mans best friend is trying to tell us something about ourselves through the paintings. Maybe a mirror of the trends, the thoughts that are rushing through our heads in our busy lives. A look, a pose or the little bark that reminds us of our humannature and all that it involves.

 

De abstrakte

Det var en tilfældighed, der fik mig til at undersøge figurer i tilfældige klatter maling. Som små, væsner af konturer dukkede de op mellem lagene af maling på mit arbejdsbord. Er det tilfældigt, eller findes der en eller anden betydning af de lag af maling man kaster af sig? Spor af bevisthed? Brikker der kan samles til et billede ved hjælp af flere konturer og lag af maling.

 

Jesper Noergaard 005  

 

I lagene af maling kan jeg hele tiden gøre nye opdagelser. Det er som om jeg befinder mig i en uendelig labyrint, der hele tiden forgrener sig i nye muligheder. Kompositioner bygges op og brydes igen for at undersøge det rum, hvor maleriet befinder sig.

Det er en proces, hvor tid og sted forsvinder, hvor tanker, energi og teknik for en stund smelter sammen i nye forbindelser. Med tiden er jeg blevet bedre til at stoppe lige der, hvor maleriet står og changerer af liv med alle farver i spil.

Men det er en udtømmelig proces, hvor jeg tilstadighed går på jagt i de lange nattetimer. Alt i mens musikken skærper mine sanser, drager jeg gang på gang til en verden hvor kampene udkæmpes af farverne og slagmarken er det færdige maleri

 se mere på mit eget WEB-site 

www.jespernørgaard.dk